Zbytkové kuličky
Seznam surovin
- linecké těsto 1 hrnek (upečené, jemné drobečky)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- čokoládová poleva bílá 1 balení
- rozinky 3 lžíce (nasekané)
- vaječný koňak 2 lžíce
- máslo 2 lžíce (změklé)
Postup přípravy
Nepovedené linecké cukroví rozdrobíme do mísy a promícháme s rozinkami, likérem, změklým máslem a polovinou z obou rozehřátých polev. Vše zpracujeme v pevnou hmotu. Zabalíme ji do mikrotenové fólie a necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout.
Z hmoty vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a zbylými smíchanými rozehřátými polevami dokonale potáhneme povrch kuliček ze všech stran.
Potažené kuličky opatrně přendáme na tác s mikrotenovou fólií a v lednici necháme hodinu ztuhnout.
Načítám komentáře...