Marcipánky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů (+na posypání pracovní plochy)
- cukr moučkový 200 gramů
- máslo 80 gramů
- vejce 2 kusy (+1 vejce na potření)
- mandle 50 gramů (i se slupkou)
- citronová kůra
- hřebíček 1 špetka (mletý+skořice)
Poleva:
Postup přípravy
Na těsto spolu propracujte prosátou mouku, cukr, máslo, vejce, namleté mandle, citronovou kůru a koření. Zabalte ho do kuchyňské fólie a nechte aspoň 2 hodiny odpočinout v chladu.
Na lehce pomoučené pracovní ploše ho rozválejte na plát o síle asi 3mm a vykrajujte z něj požadované tvary. Klaďte je na plech s pečicím papírem, můžete je potřít rozšlehaným vajíčkem (není nutné) a pečte v horkovzdušné troubě při 160°C asi 10 minut, až získají světle zlatou barvu.
Vychladlé cukroví zdobte polevou smíchanou z prošlehaného bílku a cukru.
Načítám komentáře...