Nepečené trubičky s mandlemi
Seznam surovin
- tuk 80 gramů (pokrmový)
- cukr moučkový 80 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů (mleté)
- kakao 2 lžíce
- moučka škrobová 1 lžíce
- mléko 1 lžíce
- mandle 10 kusů (celé, loupané)
- cukr moučkový 1 hrst (na posypání válu)
- čokoláda bílá
- čokoládové zdobení
Postup přípravy
V kastrolu rozpustíme tuk, vmícháme do něj postupně cukr, kakao, mléko a škrobovou moučku a směs zahřejeme až k bodu varu (ale nevaříme, hmota by se srazila!).
Hmotu odstavíme z ohně a když trochu prochladne, pomalu do ní vmícháme mleté oříšky. Vál poprášíme moučkovým cukrem a z kakaové hmoty na něm vyválíme rukou tenký váleček.
Nakrájíme ho na kousky a z každé strany do nich vtiskneme polovinu příčně rozkrojené mandle špičkou dovnitř.
Trubičky necháme vychladnout a pak je ozdobíme rozehřátou bílou čokoládou, kterou posypeme čokoládovým zdobením a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...