Bezlepkové oříškové (nafouklé) rohlíčky
Seznam surovin
- mouka bezlepková 85 gramů (bezlepkové mouky Nomix)
- mouka kukuřičná 15 gramů (hladké kukuřičné mouky)
- cukr moučkový 250 gramů
- ořechy 125 gramů
- máslo 125 gramů
- jedlá soda 4 gramy
Postup přípravy
Ořechy pomeleme, smícháme s moukou, sodou a cukrem. Přidáme máslo, vypracujeme vláčné těsto a necháme odpočinout.
Těsto následně plníme do rohlíčkových formiček, ty ale naplníme jen do půlky, protože jsou to rohlíčky nafoukané a zvětší svůj objem. Pečeme při 160°C asi 15 minut.
Rohlíčky se nafouknou a uvnitř zůstanou duté, takže se charakterově trochu podobají rakvičkám.
Načítám komentáře...