Dvoubarevné ořechové sušenky
Seznam surovin
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
- ořechy vlašské 3/4 hrnku (nebo pekanové ořechy)
- čokoládová poleva tmavá 1/2 balení
- kakao 2 lžíce
- máslo 1 lžička (změklé)
- skořice 1/2 lžičky (mletá)
- hřebíček (mletý)
- muškátový květ
- pepř bílý (mletý)
- kardamom (mletý)
- ořechy vlašské 1/2 hrnku (nahrubo nasekané, na ozdobení)
Postup přípravy
Základní těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné zapracujeme máslo s kakaem a skořicí, do druhé vmícháme nahrubo nasekané ořechy a zbylé koření.
Těsto s ořechy rozdělíme na poloviny a vyválíme z něj válečky dlouhé asi 20 cm. Na válu si naznačíme obvod válečku a podle jeho šíře vyválíme z druhého těsta dva stejně široké obdélníky. Do plátů tmavého těsta s kakaem zabalíme válečky světlého těsta, zavineme je do papíru na pečení a v mrazáku necháme 30 minut ztuhnout.
Válečky nakrájíme i s papírem na plátky silné 1 cm, narovnáme je na plech vyložený papírem na pečení, sloupneme papír a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C, dokud těsto nezačne zlátnout. Upečené sušenky necháme vychladnout a část namočíme do čokoládové polevy a posypeme ořechy.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Plátky krájejte tenkým, opravdu ostrým nožem namočeným v horké vodě, aby měly sušenky rovné a pravidelné okraje.
Načítám komentáře...