Kokosové trojhránky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto rozkrájíme na kousky a zapracujeme do něj kakao. Vytvarujeme váleček a necháme ho v lednici ztuhnout.

V kastrůlku smícháme kokosové mléko s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs vaříme do zhoustnutí a pak ji necháme vychladnout.

V misce prošleháme změklé máslo s cukrem a mletým kokosem. Připravenou kokosovou směs smícháme s likérem a po částech do ní zašleháme máslový krém.

Těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něj asi 80 trojhránků. V polovině trojhránků vykrojíme otvor a pečeme je v troubě vyhřáté na 160 °C 8 minut.

Neprokrojené trojhránky natřeme krémem, přilepíme na ně trojhránky s otvorem a necháme ztuhnout. Nakonec namočíme okraje cukroví do rozehřáté polevy a necháme zaschnout.

Recept na ořechové těsto najdete zde.

Poznámka k receptu

Kokosové mléko zakoupíte v hypermarketu. Nikdy nezaměňujte za tekutinu z kokosového ořechu. Domácí kokosové mléko: Přiveďte k varu 2 dl mléka a nasypte do něj 100 g nastrouhaného kokosu. Směs povařte 10 minut za stálého míchání a pak ji sceďte. Scezené mléko vychlaďte v lednici a pak je použijte jako pravé kokosové mléko.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...