Kokosové trojhránky
Seznam surovin
- kakao 2 lžíce
- máslo 1 lžička
- ořechové těsto 1/2 kusu (dávka)
Na náplň:
- likér kokosový 1 lžíce
- cukr moučkový 3 lžíce
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- kokos 1 lžíce (mletý)
- kokosové mléko 1/2 hrnku
- máslo 1/2 kostky
- čokoládová poleva tmavá 1/2 balení
Postup přípravy
Těsto rozkrájíme na kousky a zapracujeme do něj kakao. Vytvarujeme váleček a necháme ho v lednici ztuhnout.
V kastrůlku smícháme kokosové mléko s moukou a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs vaříme do zhoustnutí a pak ji necháme vychladnout.
V misce prošleháme změklé máslo s cukrem a mletým kokosem. Připravenou kokosovou směs smícháme s likérem a po částech do ní zašleháme máslový krém.
Těsto rozválíme na plát silný 2 mm a vykrájíme z něj asi 80 trojhránků. V polovině trojhránků vykrojíme otvor a pečeme je v troubě vyhřáté na 160 °C 8 minut.
Neprokrojené trojhránky natřeme krémem, přilepíme na ně trojhránky s otvorem a necháme ztuhnout. Nakonec namočíme okraje cukroví do rozehřáté polevy a necháme zaschnout.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Kokosové mléko zakoupíte v hypermarketu. Nikdy nezaměňujte za tekutinu z kokosového ořechu. Domácí kokosové mléko: Přiveďte k varu 2 dl mléka a nasypte do něj 100 g nastrouhaného kokosu. Směs povařte 10 minut za stálého míchání a pak ji sceďte. Scezené mléko vychlaďte v lednici a pak je použijte jako pravé kokosové mléko.
Načítám komentáře...