Košíčky plněné karamelem
Seznam surovin
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
- čokoládová poleva tmavá 1/2 balení
- smetana na šlehání 6 lžic
- cukr hnědý 2 lžíce
- med 4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- cukrářské zdobení 1 balení (čokoládové kuličky, na ozdobu)
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na asi 30 kousků a natlačíme je po vnitřním obvodu vymazaných formiček na košíčky. Narovnáme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 10 minut. Košíčky ihned vyklepneme a necháme vychladnout.
V kastrůlku se silným dnem zvolna rozehřejeme cukr, přidáme máslo, med, smetanu a vše na mírném plameni vaříme do husté karamelové hmoty.
Ještě horký karamel naplníme do košíčků a necháme je v chladu ztuhnout. Hotové košíčky přelijeme navrchu rozehřátou polevou a posypeme kuličkami.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Náplň do košíčků můžete připravit z mléčných karamelek rozpuštěných v mikrovlnné troubě se slazeným kondenzovaným mlékem.
Načítám komentáře...