Medvědí tlapky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- máslo 100 gramů
- cukr moučkový 70 gramů
- ořechy vlašské 60 gramů (jemně nastrouhané)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- vejce 1 kus
- skořice 1 špetka (mletá)
- hřebíček 1 špetka (mletý)
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- tuk (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (smíchaný s vanilkovým, na obalení)
Postup přípravy
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme jemně nastrouhané ořechy, moučkový cukr, mletou skořici a hřebíček, změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme krátce odpočinout v chladu.
Na válu z připraveného odleželého těsta utvoříme váleček a nakrájíme ho na malé kousky. Lehce je obalíme v hladké mouce a vtlačíme do formiček na tlapky (pracny) vymazaných tukem. Naplněné formičky s těstem rozložíme na plech, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a těsto upečeme dozlatova.
V misce smícháme moučkový cukr s vanilinovým. Upečené tlapky ihned vyklopíme z formiček na vál, ještě horké je obalujeme v ochuceném moučkovém cukru a teprve pak je necháme zcela vychladnout.
Načítám komentáře...