Ořechová kolečka
Seznam surovin
- čokoládová poleva tmavá 1/2 balení
- ořechové těsto 1/2 kusu (dávka)
Na sníh:
- cukr moučkový 1/2 hrnku
- bílek 2 kusy
- sůl (špetka, nebo pár kapek citronové šťávy)
- ořechy vlašské 1/3 hrnku (mleté)
Na náplň:
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (nebo whisky)
- nutella 4 lžíce
Postup přípravy
V míse ušleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Postupně do něj zapracujeme po lžících cukr a šleháme, dokud se na sněhu netvoří ostré tuhé špičky. Zlehka vmícháme mleté ořechy a směs naplníme do cukrářského sáčku se širší hladkou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky o průměru 3 cm a sušíme je v mírně pootevřené troubě vyhřáté na 130 °C, dokud nejdou odlepit z papíru.
Ořechové těsto rozválíme na plát silný asi 2 mm a tvořítkem z něj vykrájíme kolečka o průměru 3 cm. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 7 minut dozlatova.
Nutellu promícháme s alkoholem a potřeme jí upečená ořechová kolečka. Navrch přilepíme pusinky a ozdobně prokreslíme rozehřátou polevou.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...