Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Seznam surovin

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. Do jiné mísy dejte máslo s cukrem a vyšlehejte do světlé pěny. Přisypte mouku, namleté ořechy a promíchejte. Nakonec ručně pomocí stěrky zapracujte do těsta sníh. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Zda je těsto dobře propečené, můžete vyzkoušet špejlí - zapíchněte ji do těsta, pokud ji vytáhnete suchou, máte hotovo.

2. Zatímco se peče těsto, připravte polevu. Žloutky utřete s cukrem a citronovou šťávou do husté bílé pěny. Ještě horký korpus potřete žloutkovou polevou a nechte ztuhnout. Pak opatrně nožem vykrajujte obdélníky, čtverce nebo kosočtverce.

Poznámka k receptu

  • Ořechové těsto je dokonale křehké a vláčné, žloutková poleva je zase vděčnou alternativou své známější citronové sestry.
  • Ingredience na 1 velký plech.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...