Ořechové slzičky
Seznam surovin
- ořechy vlašské 2 hrsti
- čokoládová poleva bílá 1/2 balení
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
Na krém:
- kakao 1 lžíce
- mléko 1/2 hrnku
- máslo 1/4 kostky
- ořechy vlašské 3 lžíce (jemně mleté)
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- cukr moučkový 3 lžíce
- máslo 1 lžíce
Postup přípravy
Máslo rozpustíme, přisypeme mleté ořechy a mícháme, dokud nezačnou lehce zlátnout. Směs odstavíme, přimícháme mouku a necháme mírně zchladnout. Prošleháme s mlékem, opět přivedeme k varu a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Poté směs odstavíme a necháme zchladnout.
Ořechové těsto vyválíme na 2 mm silný plát, vykrájíme z něj asi 80 slziček a pečeme je na plechu s papírem na pečení v troubě vyhřáté na 160 °C 6 - 7 minut. Slzičky přendáme na rovnou desku a necháme vychladnout.
V misce promícháme změklé máslo s kakaem a cukrem. Připravenou ořechovou směs prošleháme a po lžících ji zapracujeme do kakaového másla. Hotový krém necháme lehce ztuhnout v lednici.
Slzičky slepíme krémem vždy po dvou a necháme ztuhnout 20 minut v lednici. Nakonec horní polovinu namočíme do rozehřáté čokoládové polevy a ozdobíme čtvrtkou vlašského ořechu.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...