Ořechové turbánky
Seznam surovin
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
- ořechy lískové 2 hrsti (oloupané)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- tyčinka Margot 1/2 kusu (s rozinkami)
- rozinky 2 lžíce
- kakao 1 lžíce
- rum hnědý - tuzemský 1 lžíce (40%)
Postup přípravy
Tyčinku Margot společně s rozinkami a rumem zpracujeme v sekacím strojku na jemnou pastu. V míse propracujeme polovinu základního těsta nakrájenou na kousky s pastou a kakaem.
Z každé poloviny těsta připravíme asi 40 stejně velkých kuliček. Světlé rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a každou kuličku zploštíme palcem. Do vzniklého důlku dáme kuličku z tmavšího těsta a do ní vmáčkneme jádro oříšku. Připravené turbánky pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 7 minut, dokud nezačne světlé těsto zlátnout.
Vychladlé turbánky spodní stranou namočíme do rozehřáté čokoládové polevy a necháme je v lednici ztuhnout.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...