Plněné ořechy II

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, na kousky nakrájené máslo a mleté ořechy a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme hodinu rozležet v chladničce.

Z připraveného těsta odkrajujeme malé kousky, každý namočíme do hrubé mouky a vtlačíme do formičky na ořechy vymazané trochou másla. Uprostřed necháme důlek na náplň. Naplněné formičky rozložíme na plech a těsto pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 10 - 12 minut. Okraje těsta by měly být mírně hnědé.

Ještě teplé upečené ořechy vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Pak polovinu z nich naplníme krémem a přitiskneme na ně zbylé nenaplněné ořechy.

KRÉM:

Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Zbylé mléko přivedeme pomalu k varu, za stálého míchání přilejeme pudinkovou směs a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

Hustou pudinkovou kaši za častého míchání téměř vychladíme a pak ji začneme šlehat za střídavého přidávání kousků másla a moučkového cukru promíchaného s vanilinovým.

Na závěr do krému vešleháme rozpuštěnou čokoládu a po lžících zašleháme koňak. Krém necháme před dalším použitím v chladničce 30 minut ztuhnout.

Poznámka k receptu

Do misky prosejte moučkový cukr s kakaem a v této směsi naplněné ořechy ještě obalte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...