Plněné ořechy II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- máslo 140 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- ořechy vlašské 60 gramů (mleté)
- máslo (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na obaleníí)
Na krém:
- mléko 3 decilitry
- máslo 200 gramů
- cukr moučkový 120 gramů
- čokoláda bílá 80 gramů (rozpuštěná)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr vanilkový 1 balíček
- vaječný koňak 3 lžíce (nebo vaječný likér)
Postup přípravy
Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, na kousky nakrájené máslo a mleté ořechy a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme hodinu rozležet v chladničce.
Z připraveného těsta odkrajujeme malé kousky, každý namočíme do hrubé mouky a vtlačíme do formičky na ořechy vymazané trochou másla. Uprostřed necháme důlek na náplň. Naplněné formičky rozložíme na plech a těsto pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C 10 - 12 minut. Okraje těsta by měly být mírně hnědé.
Ještě teplé upečené ořechy vyklepneme z formiček a necháme vychladnout. Pak polovinu z nich naplníme krémem a přitiskneme na ně zbylé nenaplněné ořechy.
KRÉM:
Pudinkový prášek rozmícháme v troše mléka. Zbylé mléko přivedeme pomalu k varu, za stálého míchání přilejeme pudinkovou směs a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
Hustou pudinkovou kaši za častého míchání téměř vychladíme a pak ji začneme šlehat za střídavého přidávání kousků másla a moučkového cukru promíchaného s vanilinovým.
Na závěr do krému vešleháme rozpuštěnou čokoládu a po lžících zašleháme koňak. Krém necháme před dalším použitím v chladničce 30 minut ztuhnout.
Poznámka k receptu
Do misky prosejte moučkový cukr s kakaem a v této směsi naplněné ořechy ještě obalte.
Načítám komentáře...