Povzbudivé ořechové zvonečky
Seznam surovin
- cukrářské zdobení 1 balení (čokoládové kuličky, na ozdobu)
- ořechové těsto 1 kus (dávka)
Na náplň:
- rum hnědý - tuzemský 1 lžička (40%)
- tyčinka DELI 2 kusy (s guaranou)
- čokoládová poleva bílá 1 balení
- cukr moučkový 4 lžíce
- máslo 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
- káva 1 lžička (instantní)
- mléko 1 lžička
Postup přípravy
Těsto vyválíme na plát silný 2 mm, vykrájíme z něj tvořítkem asi 80 zvonečků a v polovině z nich vykrojíme otvor. Zvonečky pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 160 °C 8 minut. Hotové zvonečky přemístíme na rovnou desku a necháme vychladnout.
Tyčinky necháme krátce v mrazáku ztuhnout a potom je nastrouháme nahrubo. Máslo ušleháme s krupicovým cukrem a kávou rozmíchanou v mléce a přidáme nastrouhané tyčinky. Směs necháme chvíli ztuhnout v lednici, natřeme ji na plné zvonečky a navrch přilepíme zvonečky s otvorem.
Dvakrát jemně prosátý moučkový cukr šleháme 15 minut s rumem. Vzniklou polevou potáhneme slepené zvonečky a středy ozdobíme čokoládovou kuličkou.
Recept na ořechové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...