Sladké ořechy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 90 gramů
- ořechy 80 gramů (mleté)
- vejce 1 kus
- kakao 20 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- mouka pšeničná hladká (na obalení)
- tuk (na vymazání formiček)
Na náplň:
- máslo 100 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- cukr moučkový 6 lžic
- vejce 2 kusy (z kontrolovaného chovu)
Postup přípravy
Hladkou mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem a práškem do pečiva, přidáme mleté ořechy, vejce a nakrájené máslo a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odležet.
Z připraveného odleželého těsta na válu utvoříme slabý váleček, který nakrájíme na malé kousky. Každý kousek lehce obalíme v hladké mouce a vtlačíme ho do vymazané formičky na ořechy (má tvar půlky vlašského ořechu). Naplněné formičky s těstem rozložíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a těsto upečeme. Ještě teplé upečené půlky ořechů opatrně vyklopíme z formiček na vál a necháme je zcela vychladnout.
Mezitím připravíme náplň. V míse utřeme vejce se šesti lžícemi moučkového cukru. V jiné míse utřeme změklé máslo se zbylými 100 g moučkového cukru do pěny. Přidáme vaječnou směs a náplň dobře promícháme. Vychladlé půlky ořechů naplníme připravenou náplní a slepíme je po dvou k sobě.
Poznámka k receptu
Slepené ořechy můžete ještě částečně namočit do čokoládové polevy.
Načítám komentáře...