Alžbětiny perníčky po bavorsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšlehejte do pěny s Korunním cukrem na pečení, nejlépe elektrickým šlehačem na nejvyšší obrátky. Pěna musí být krémovitá a jemná.

Vmíchejte skořici, hřebíček, kardamom a muškátový květ a šťávu z půlky citronu. Přidejte kandované ovoce (malé kousky citronů a pomerančů) nebo kandovanou citronovou a pomerančovou kůru a nakonec vmíchejte nahrubo rozemleté mandle. Můžete přidat i nahrubo rozemleté vlašské ořechy.

Těsto uválejte na asi 1 cm tlustou placku, ze které vykrajujte kulaté perníčky. Ty přeneste na vymaštěný plech, na kterém je nechte asi hodinu odpočinout. Pečte je při 150–160 °C, pomalu, v nepředehřáté troubě.

Po vychladnutí perníčky polijte čokoládovou nebo punčovou polevou. Přidáte-li navrch mandli, nic tím nezkazíte.

Více informací na www.korunnicukr.cz

Poznámka k receptu

Pracné a zdlouhavé hnětení těsta ulehčí a urychlí Korunní cukr na pečení. Kvalitní řepný cukr má tak jemné krystalky (o velikosti 0,4 mm), že sotva stihnete postřehnout, jak rychle se rozpustil v právě zpracovávaném těstě. Pečivo s ním připravené bude nadýchané a lahodné. Hodí se jak do těsta, tak na přípravu krémů a polev.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...