Medové perníčky z celozrnné špaldové mouky
Seznam surovin
- mouka špaldová 380 gramů (celozrnná - Babbičina volba)
- cukr moučkový 130 gramů
- med 3 lžíce
- jedlá soda 1 lžička
- máslo 60 gramů (rozpuštěné)
- vejce 2 kusy
- koření do perníku 1 lžíce (hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek)
- kakao 1 lžíce (holandské)
- mléko 50 mililitrů
Postup přípravy
1. Smíchejte mouku, sodu, cukr, koření a kakao. V jiné nádobě vyšlehejte máslo s medem a vejci. Propracujte obě části dohromady a pokud nebude těsto dostatečně vláčné, přidejte trochu mléka. Vypracujte hladké těsto a zabalené do potravinové folie ho uložte alespoň na hodinu do lednice.
2. Uleželé těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vykrajujte z něj jednotlivé kousky. Ty klaďte na plech vyložený pečícím papírem s dostatečnými rozestupy. Pečte na 180 °C do zlatova. Vychladlé perníčky zdobte bílkovou polevou.
Načítám komentáře...