Perníčky II

Seznam surovin

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Med s tukem rozehřejeme za stálého míchání v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme cukr, sodu, koření, kůru a vejce a šleháme, dokud směs nenapění. Misku postavíme do studené vody a mícháme do mírného zchladnutí. Postupně přisypáváme mouku a pokračujeme v míchání, dokud nezapracujeme všechnu mouku a nevznikne hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotené fólie a necháme odpočinout do druhého dne v chladu.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 4 mm a vykrojíme z něj různé tvary. Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 165 °C pečeme zvolna dozlatova. Hotové perníčky ihned přeložíme na vál nebo vhodný rovný tác a necháme vychladnout.

Bílek smícháme s dvakrát prosátým moučkovým cukrem a vařečkou třeme asi 15 minut, dokud není poleva dostatečně hustá. Naplníme ji do kornoutku, perníčky ozdobíme tenkými linkami polevy a necháme zaschnout. Hotové perníčky uložíme v chladu s dostatečnou vlhkostí, aby zvláčněly.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...