Rybky
Seznam surovin
- těsto (perníkové)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- bílková poleva (různě barevná)
- cukrářské zdobení (stříbrné nebo zlaté perličky a čokoládové kuličky)
Postup přípravy
Na tvrdý papír si nejprve nakreslíme několik ryb různých tvarů a vystřihneme je. Perníkové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 5 mm a vykrojíme z něj podle vystřižených šablon ryby.
Rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a ryby upečeme do světle zlatavé barvy.
Jednotlivé barevné polevy naplníme do kornoutků stočených z papíru na pečení a vychladlé perníčky jimi ozdobíme. Než poleva zaschne, dozdobíme perníčky cukrovými perličkami a čokoládovými kuličkami.
Recept na základní perníkové těsto najdete zde
Recept na bílkovou polevu najdete zde
Načítám komentáře...