Sladké perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Prosátou mouku se solí, sodou, s cukrem, kakaem a kořením smíchejte s vlahým rozpuštěným máslem, medem, rumem, vejcem a žloutkem a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte nejméně přes noc (ale klidně třeba i týden) v chladu odležet.

2. Na lehce pomoučené ploše rozválejte těsto na placku asi 2 mm silnou a podle šablony z ní vykrajujte požadované tvary. Klaďte je na plech s pečicím papírem a pečte při 180°C asi 10 minut.

3. Ihned po upečení perníčky potřete bílkem prošlehaným s trochou vody, aby se krásně leskly. Vychladlé perníčky ozdobte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...