Bezé s čokoládovým krémem
Seznam surovin
- cukr 160 gramů
- ořechy 150 gramů (mleté)
- bílek 3 kusy
- šťáva citronová 1 lžíce
Na náplň:
- čokoláda hořká 200 gramů
- máslo 30 gramů
- ořechy 30 gramů (mleté, opražené)
- pomerančová marmeláda 20 gramů
Postup přípravy
Z bílků a citronové šťávy ušleháme tuhý sníh, do kterého po lžících zašleháme cukr a pak mleté oříšky.
Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 110 °C a pečeme (sušíme) asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 90 °C a pusinky sušíme tak dlouho, dokud nejdou odloupnout od papíru.
Mezitím v kovové misce ponořené do horké vodní lázně rozpustíme hořkou čokoládu a smícháme ji se změklým máslem, oříšky a marmeládou. Vždy dvě vychladlé pusinky slepíme připravenou náplní k sobě a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Stejným způsobem můžete připravit i mandlové bezé. Pouze nahraďte mleté oříšky ve sněhové hmotě a v náplni jemně mletými mandlemi.
Načítám komentáře...