Citronové sněženky
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- sůl (nebo několik kapek citronové šťávy)
- cukr krupice 3/4 hrnku
Na krém:
- citronová kůra 1 lžička (jemně nastrouhaná)
- šťáva citronová 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 lžíce
- čokoláda bílá 2 kusy (tabulky po 100 g)
- smetana na šlehání 1/2 kelímku
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli nebo několika kapek citronové šťávy ušleháme ve větší míse tuhý sníh. Po lžících do něj vešleháme cukr, až vznikne hladká a pevná sněhová hmota, která tvoří špičky. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sněženky. Sušíme je v troubě vyhřáté na 60 °C 2 hodiny.
V kastrůlku svaříme smetanu, máslo a kondenzované mléko, přidáme nahrubo nakrájenou čokoládu a citronovou kůru a mícháme, dokud se směs nespojí. Nakonec postupně přidáváme citronovou šťávu.
Krém naplníme do sáčku s tenkou trubičkou (nenecháme jej ztuhnout) a pak jím slepujeme sněženky vždy po dvou k sobě.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...