Citronové sněženky

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků a špetky soli nebo několika kapek citronové šťávy ušleháme ve větší míse tuhý sníh. Po lžících do něj vešleháme cukr, až vznikne hladká a pevná sněhová hmota, která tvoří špičky. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sněženky. Sušíme je v troubě vyhřáté na 60 °C 2 hodiny.

V kastrůlku svaříme smetanu, máslo a kondenzované mléko, přidáme nahrubo nakrájenou čokoládu a citronovou kůru a mícháme, dokud se směs nespojí. Nakonec postupně přidáváme citronovou šťávu.

Krém naplníme do sáčku s tenkou trubičkou (nenecháme jej ztuhnout) a pak jím slepujeme sněženky vždy po dvou k sobě.

Recept na sněhové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...