Kokosky I
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- šťáva citronová 1 lžička
- cukr krystal 150 gramů
- kokos 120 gramů
- piškoty cukrářské 2 kusy (nastrouhané)
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Na hrnec s vodou posaďte skleněnou nebo nerezovou mísu. Vodu přiveďte k varu. Do mísy dejte bílky a špetku soli, šlehejte elektrickým šlehačem a průběžně přidávejte cukr, dokud se nevytvoří lesklý hutný sníh
2. Mísu sejměte z parní lázně a šlehejte, dokud sníh nevychladne. Přidejte citronovou šťávu, prošlehejte, přidejte kokos a nastrouhané piškoty, opět prošlehejte.
3. Na plech vyložený pečicím papírem tvořte lžičkou hromádky. Pečte 5 minut v troubě vyhřáté na 150 °C, pak snižte teplotu na 100 °C a pečte ještě 10 minut. Křehké kokosky se během chladnutí trochu zpevní, uvnitř by ale měly zůstat vláčné.
Poznámka k receptu
- Kokos by neměl o Vánocích na stole chybět. Ideálně v podobě andělsky bílých kokosek.
- Ingredience na 45 kusů.
Načítám komentáře...