Kokosové pusinky plněné bílou čokoládou
Seznam surovin
- cukr krupice 3/4 hrnku
- kokos 1/2 hrnku (mletý, strouhaný)
- čokoláda bílá 1 balení (tabulka po 100 g)
- bílek 3 kusy
- sůl (nebo několik kapek citronové šťávy)
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli nebo několika kapek citronové šťávy ušleháme ve větší míse tuhý sníh. Po lžících do něj zapracujeme cukr, až vznikne hladká a pevná sněhová hmota, která tvoří špičky.
Do sněhu opatrně vmícháme 2/3 kokosu a sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky a do středu každé z nich vmáčkneme malý kousek čokolády. Čokoládu zakryjeme ještě kouskem sněhu.
Hotové pusinky posypeme zbylým kokosem a sušíme v troubě vyhřáté na 70 °C 2 hodiny.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...