Nugátové pusinky
Seznam surovin
- cukr krupice 3/4 hrnku
- nugát 1 kus (tabulka čokolády)
- bílek 3 kusy
- sůl (nebo několik kapek citronové šťávy)
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli nebo několika kapek citronové šťávy ušleháme ve větší míse tuhý sníh. Po lžících do něj přišleháme cukr, až vznikne hladká a velmi pevná sněhová hmota, která tvoří špičky.
Do sněhu opatrně v pramíncích vmícháme čokoládu rozehřátou ve vodní lázni a dál již nepromícháváme.
Lžičkou vykrajujeme ze sněhu drobné nočky, skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a sušíme v troubě vyhřáté na 60 °C asi 2 hodiny.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...