Ořechová srdíčka
Seznam surovin
- cukr moučkový 1,75 hrnku
- bílek 4 kusy
- ořechy vlašské 2 lžíce (jemně mleté)
- sůl (špetka, nebo pár kapek citronové šťávy)
- nutella 1 balení (na slepení)
Postup přípravy
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj po lžících prosátý cukr a ořechy.
Pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubičkou nastříkáme na plech s papírem na pečení srdíčka a sušíme je v troubě s pootevřenými dvířky vyhřáté na 70 °C asi 2 hodiny.
Srdíčka po vychladnutí slepujeme po dvou k sobě nutellou.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Abyste měli všechna srdíčka stejná, obkreslete si je podle tvořítka silnějším fixem na karton a ten pak vložte pod pečicí papír, na který srdíčka stříkáte.
Načítám komentáře...