Pistáciová srdíčka
Seznam surovin
- cukr krystal 200 gramů
- bílek 5 kusů
- pistácie 100 gramů (mleté, nesolené)
- cukr moučkový 50 gramů
- voda 0,8 decilitru
- čokoláda hořká 150 gramů (na ozdobení)
- čokoláda bílá 50 gramů (na ozdobení)
- pistácie (půlky, nesolené)
Postup přípravy
Do kastrůlku se silnějším dnem nalijeme vodu, přidáme polovinu krystalového cukru a směs zahřejeme na teplotu 116 – 120 °C. Než směs dosáhne správné teploty, ušleháme v elektrickém šlehači bílky se zbylým krystalovým a moučkovým cukrem. Těsně před došleháním snížíme rychlost šlehání na minimum.
Jakmile dosáhne cukrová směs správného stupně, odstavíme ji z ohně a za stálého šlehání ji ještě horkou nalijeme tenkým praménkem do předšlehaných bílků. Takto připravený sníh mícháme metlami elektrického šlehače až do vychladnutí a na závěr do něj vmícháme vařečkou mleté pistácie.
Připravený vychladlý a pevný bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme tvary srdíček. Vložíme je do trouby vyhřáté na 100 – 120 °C a zvolna sušíme asi 3 hodiny. Hořkou a bílou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Půlky usušených a vychladlých srdíček přelijeme hořkou čokoládou a po částečném ztuhnutí do ní nalepíme půlku pistácie. Na závěr na srdíčka vytvoříme pomocí kornoutku stočeného z trojúhelníku papíru na pečení kapky z bílé čokolády a necháme zaschnout.
Poznámka k receptu
Doba sušení srdíček závisí na typu vaší trouby. Je velmi důležité dodržet nízkou teplotu, jinak by cukr ve sněhu začal karamelizovat.
Načítám komentáře...