Pusinky s citronovým krémem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bílky dejte do nádoby na šlehání, přidejte sůl a minutu šlehejte na nízkou rychlost. Zvyšte výkon na střední rychlost a šlehejte asi 3 minuty, bílky by měly být pevné. Pokračujte ve šlehání a po lžících přidávejte cukr. Každou dávku cukru dobře zašlehejte. Jakmile spotřebujete všechen cukr, šlehejte ještě 10 minut.

2. Troubu zapněte na 120 °C a plechy vyložte pečicím papírem. Bílkovou hmotu nandejte do cukrářského sáčku s větší kulatou špičkou a tvarujte malé pusinky. Z uvedeného množství získáte asi 30 kusů. Pečte je 40 minut a nechte vychladnout ve vypnuté, pootevřené troubě.

3. Pusinky slepte citronovým krémem, posypte nasekanými pistáciemi a zrnky granátového jablka.

Poznámka k receptu

Pusinky si připravte den předem. Lépe vyschnou, nebudou tak křehké a bude se vám s nimi lépe pracovat. Jisté je, že kombinace sladkých pusinek a svěžího citronového krému z vás udělá bohyni kuchyně.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...