Pusinky s citronovým krémem
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr krystal 175 gramů
- vanilkový krém (citronový na slepení)
- granátové jablko (k podávání)
- pistácie (nesolené k podávání)
Postup přípravy
1. Bílky dejte do nádoby na šlehání, přidejte sůl a minutu šlehejte na nízkou rychlost. Zvyšte výkon na střední rychlost a šlehejte asi 3 minuty, bílky by měly být pevné. Pokračujte ve šlehání a po lžících přidávejte cukr. Každou dávku cukru dobře zašlehejte. Jakmile spotřebujete všechen cukr, šlehejte ještě 10 minut.
2. Troubu zapněte na 120 °C a plechy vyložte pečicím papírem. Bílkovou hmotu nandejte do cukrářského sáčku s větší kulatou špičkou a tvarujte malé pusinky. Z uvedeného množství získáte asi 30 kusů. Pečte je 40 minut a nechte vychladnout ve vypnuté, pootevřené troubě.
3. Pusinky slepte citronovým krémem, posypte nasekanými pistáciemi a zrnky granátového jablka.
Poznámka k receptu
Pusinky si připravte den předem. Lépe vyschnou, nebudou tak křehké a bude se vám s nimi lépe pracovat. Jisté je, že kombinace sladkých pusinek a svěžího citronového krému z vás udělá bohyni kuchyně.
Načítám komentáře...