Pusinky v čokoládě
Seznam surovin
- cukr moučkový 1,5 hrnku
- bílek 3 kusy
- šťáva citronová (několik kapek)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
Postup přípravy
Z bílků šleháme tuhý sníh, do kterého za stálého šlehání přidáme dvakrát prosátý cukr a citronovou šťávu.
Pevný sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky. Sušíme je v troubě vyhřáté na 80 °C asi hodinu (s mírně pootevřenými dvířky).
Jakmile pusinky vychladnou, namočíme je spodní stranou do rozehřáté čokolády a necháme zaschnout na mřížce.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Hotové pusinky poznáte tak, že jdou lehce odloupnout od papíru na pečení.
Načítám komentáře...