Sněhové arabesky
Seznam surovin
- cukr krupice 175 gramů
- bílek 3 kusy
- šťáva citronová 1 lžička
Na ozdobení:
- čokoláda hořká 100 gramů
- kokos 50 gramů (strouhaný)
Postup přípravy
V dokonale čisté odmaštěné míse smícháme vychlazené bílky s citronovou šťávou a ušleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zašleháme krupicový cukr a každou dávku důkladně zašleháme, aby pokaždé zůstala hladká sněhová hmota.
Připravený lesklý a pevný sníh naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme sníh do tvaru esíček. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C, po chvíli teplotu snížíme na 120 °C a esíčka dosušíme (celkem asi 2 hodiny). Usušená esíčka necháme vychladnout a ztuhnout.
Hořkou čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do misky, kterou ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu necháme rozpustit. Půlky vychladlých esíček potřeme nejprve rozehřátou čokoládou, pak je posypeme strouhaným kokosem a necháme vše ztuhnout.
Poznámka k receptu
Arabesky budou veselejší, když některé z nich posypete obarveným kokosem. Velmi hezky vypadá růžový, případně světle modrý.
Načítám komentáře...