Sněhové marokánky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V dokonale čisté odmaštěné míse smícháme bílky s třetinou krupicového cukru a vyšleháme do tuhého sněhu. Zbylý krupicový cukr nasypeme do kastrůlku, zalijeme ho vodou, promícháme a zahřejeme na teplotu asi 115 °C. Tento horký cukerný rozvar lijeme za stálého šlehání tenkým praménkem do vyšlehaných bílků a šleháme tak dlouho, až je sníh studený. Na závěr do sněhové hmoty vmícháme vařečkou prosátou hladkou mouku a mleté ořechy.

Připravenou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo použijeme jen lžičku) a na plech vyložený papírem na pečení utvoříme malé hrudky.

Plech se sněhovými hrudkami vložíme do trouby vyhřáté na 150 - 160 °C a pečeme asi hodinu. Upečené marokánky necháme vychladnout.

Poznámka k receptu

Marokánky můžete ještě vylepšit, když jejich spodní části po vychladnutí namočíte do rozehřáté čokolády a necháte ztuhnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...