Sněhové marokánky
Seznam surovin
- cukr krupice 350 gramů
- ořechy lískové 350 gramů (mleté)
- bílek 150 gramů ((asi 5 středních))
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- voda 1,5 decilitru
Postup přípravy
V dokonale čisté odmaštěné míse smícháme bílky s třetinou krupicového cukru a vyšleháme do tuhého sněhu. Zbylý krupicový cukr nasypeme do kastrůlku, zalijeme ho vodou, promícháme a zahřejeme na teplotu asi 115 °C. Tento horký cukerný rozvar lijeme za stálého šlehání tenkým praménkem do vyšlehaných bílků a šleháme tak dlouho, až je sníh studený. Na závěr do sněhové hmoty vmícháme vařečkou prosátou hladkou mouku a mleté ořechy.
Připravenou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (nebo použijeme jen lžičku) a na plech vyložený papírem na pečení utvoříme malé hrudky.
Plech se sněhovými hrudkami vložíme do trouby vyhřáté na 150 - 160 °C a pečeme asi hodinu. Upečené marokánky necháme vychladnout.
Poznámka k receptu
Marokánky můžete ještě vylepšit, když jejich spodní části po vychladnutí namočíte do rozehřáté čokolády a necháte ztuhnout.
Načítám komentáře...