Věnečky s diamanty
Seznam surovin
- cukr krupice 5 lžic
- bílek 1 kus
- voda 1 lžíce (studená)
- sůl (nebo několik kapek citronové šťávy)
- vitacit 1 balíček
Postup přípravy
V misce šleháme bílek s vodou, špetkou soli nebo několika kapkami citronové šťávy, po lžících přidáváme cukr a stále šleháme, dokud není sníh tuhý.
Sníh nastříkáme pomocí cukrářského sáčku do tvaru věnečků na plech vyložený papírem na pečení. Připravené věnečky posypeme vitacitem.
Věnečky sušíme hodinu v mírně pootevřené troubě vyhřáté na 80 °C.
Recept na sněhové těsto najdete zde.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte vitacit, můžete jej nahradit třeba třtinovým cukrem promíchaným se špetkou kyseliny citronové.
Načítám komentáře...