Špaldové vanilkové rohlíčky
Seznam surovin
- máslo 175 gramů
- cukr moučkový 50 gramů
- mouka špaldová 215 gramů (Hladká špaldová mouka Babiččina volba)
- ořechy vlašské 75 gramů (mleté)
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 100 gramů (na obalení)
- cukr vanilkový 1 balíček (na obalení)
Postup přípravy
1. Do mísy nasypte mouku, cukr, ořechy a přidejte špetku soli. Přidejte na plátky nakrájené máslo a rukama nebo pomocí robotu vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte přes noc do lednice.
2. Vyložte plech pečícím papírem a předehřejte troubu na 160 °C. Z těsta vyválejte váleček a nožem ho rozkrájejte na stejné díly podle toho, jak velké chcete mít rohlíčky. Z každého dílku rukama vytvarujte rohlíček. Rohlíčky klaďte s rozestupy na plech a poté pečte dorůžova.
3. Ještě teplé rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Načítám komentáře...