Vanilkové rohlíčky II
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 280 gramů
- máslo 200 gramů (změklé)
- cukr vanilkový 80 gramů
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- žloutek 2 kusy
- cukr moučkový (na obalení)
- cukr vanilkový (na obalení)
Postup přípravy
1. Mouku prosejte na pracovní desku, přidejte vanilkový cukr a ořechy. Doprostřed vlijte žloutky a přidejte na kostičky pokrájené máslo. Rukama rychle vypracujte vláčné těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
2. Z těsta odkrojte asi třetinu, zbytek vraťte do lednice. Vyválejte váleček, nožem nakrájejte kousky a z každého vytvarujte rohlíček.
3. Rohlíčky skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut nebo dokud nejsou rohlíčky růžové. Nechte je trochu zchladnout a ještě vlahé opatrně obalujte v moučkovém cukru.
Poznámka k receptu
- Na klasické vanilkové rohlíčky existuje spousta receptů. Liší se sice jen nepatrně, ale liší. Třeba právě tenhle bude ten pravý.
- Ingredinece na 2 plechy a nutné počítat s odležením přes noc.
Načítám komentáře...