Zázvorové špaldové sušenky
Seznam surovin
- mouka špaldová 130 gramů (Celozrnná špaldová mouka Babiččina volba)
- máslo 60 gramů
- zázvor 20 gramů (čerstvý nastrouhaný)
- zázvor 1 lžička (mletý)
- jedlá soda 1 lžička
- med 1 lžíce
- cukr třtinový 2 lžíce
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med a vejce. Rukama, nebo pomocí robotu, vypracujte hladké těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a uložte na hodinu do lednice.
2. Vychlazené těsto vyválejte na tenkou placku a z té vykrajujte tvary pomocí vykrajovaček. Sušenky klaďte na pečícím papírem vyložený plech a poté pečte při teplotě 180 °C asi 5 - 10 min, nebo dozlatova.
Načítám komentáře...