Vinné řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- máslo 250 gramů
- cukr 250 gramů
- vejce 4 kusy
- čokoláda hořká 100 gramů
- víno červené 1,25 decilitru
- skořice 1 lžička (mletá)
- hřebíček 1/2 lžičky (drcený)
- tuk (na vymazání pekáčku)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání pekáčku)
- marmeláda (červená, nebo želé, na ozdobení)
Na náplň:
- máslo 70 gramů (měkké)
- víno červené 0,7 decilitru
Na polevu:
- cukr moučkový 200 gramů
- víno červené 1/2 decilitru
Postup přípravy
Polovinu cukru vyšleháme se změklým máslem do pěny. Postupně přišleháme žloutky, skořici, hřebíček, víno a rozpuštěnou hořkou čokoládu. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a zbylého cukru. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, rozetřeme na vrstvu vysokou asi 3 cm a upečeme při 175 °C.
Upečený plát necháme zchladnout, pak okraje zarovnáme a i povrch seřízneme do roviny (většinou během pečení uprostřed trochu vyběhne). Všechny odkrojky rozsekáme v robotu na jemnou drť, kterou smícháme s ostatními přísadami na náplň a zpracujeme jemnou pastu.
Korpus rozkrojíme podélně na dva pláty, spodní potřeme náplní a pevně na něj přimáčkneme vrchní plát.
Z prosátého moučkového cukru a vína utřeme hladkou polevu (trvá to asi 15 minut), rozetřeme ji na povrch slepených plátů a necháme zaschnout. Na závěr pláty ozdobíme linkami červené jemné ovocné marmelády nebo vinného želé a nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...