Vinné řezy

Seznam surovin

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu cukru vyšleháme se změklým máslem do pěny. Postupně přišleháme žloutky, skořici, hřebíček, víno a rozpuštěnou hořkou čokoládu. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a zbylého cukru. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, rozetřeme na vrstvu vysokou asi 3 cm a upečeme při 175 °C.

Upečený plát necháme zchladnout, pak okraje zarovnáme a i povrch seřízneme do roviny (většinou během pečení uprostřed trochu vyběhne). Všechny odkrojky rozsekáme v robotu na jemnou drť, kterou smícháme s ostatními přísadami na náplň a zpracujeme jemnou pastu.

Korpus rozkrojíme podélně na dva pláty, spodní potřeme náplní a pevně na něj přimáčkneme vrchní plát.

Z prosátého moučkového cukru a vína utřeme hladkou polevu (trvá to asi 15 minut), rozetřeme ji na povrch slepených plátů a necháme zaschnout. Na závěr pláty ozdobíme linkami červené jemné ovocné marmelády nebo vinného želé a nakrájíme na řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...