Višňové koule

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušené višně nasekáme v sekacím strojku na drť. Polovinu smícháme v míse s drcenými sušenkami, marmeládou, griotkou (nebo jiným višňovým likérem), mlékem a mandlemi a vypracujeme husté těsto. Utvoříme z něj v dlaních kuličky a necháme je oschnout.

Zbytek nasekaných višní za stálého míchání opražíme společně se sezamem na středním ohni na suché teflonové pánvi. Když začne sezam růžovět, pánev odstavíme z ohně a směs necháme lehce zchladnout.

V ještě teplé sezamové směsi kuličky obalíme (pokud směs na kuličkách nedrží, opět ji lehce v pánvi nahřejeme), vložíme je do papírových košíčků a necháme zcela vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...