Vločkové placičky
Seznam surovin
- cukr 120 gramů
- ovesné vločky 40 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- vejce 1 kus
- rostlinný tuk 16 gramů ((Rama Linie nebo Flora Light))
- cukr vanilkový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
Postup přípravy
Na teflonové pánvi rozehřejeme rostlinný tuk, přisypeme ovesné vločky, vanilinový a obyčejný cukr. Za stálého míchání opatrně zahříváme a necháme vločky opražit dozlatova. Pánev odstavíme z ohně a směs necháme vychladnout. Pak přidáme vejce, přisypeme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.
Z připravené hmoty oddělujeme lžící menší kousky a na plechu vyloženém papírem na pečení (nebo
vymazaném tukem) z nich utvoříme malé hromádky (bochánky). Dáváme pozor, aby mezi nimi bylo dost prostoru, protože se při pečení ještě roztečou do šířky.
Každou hromádku ještě trochu zploštíme širokým nožem, vše vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a zvolna upečeme. Hotové placičky necháme vychladnout.
Načítám komentáře...