Vločkové vanilkové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 240 gramů
- máslo 160 gramů
- ovesné vločky 100 gramů (mleté)
- cukr moučkový 50 gramů
- žloutek 1 kus
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- cukr moučkový 50 gramů (na obalení)
- cukr vanilkový 1 balíček (na obalení)
Postup přípravy
Do mouky rozsekáme máslo, přidáme moučkový cukr a mleté vločky a promícháme. Pak přidáme žloutek a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na tenký plát, který nakrájíme na trojúhelníčky. Stočíme je směrem od širší strany k protilehlému cípu do rohlíčků, přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme, dokud růžky rohlíčků nezačnou zlátnout.
V misce smícháme moučkový a vanilinový cukr. Upečené rohlíčky ihned po upečení ještě horké obalíme v cukrové směsi a necháme je vychladnout.
Poznámka k receptu
Obalte horké rohlíčky v moučkovém cukru ovoněném pravou vanilkou.
Načítám komentáře...