Voňavé pracny
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 60 gramů
- ořechy vlašské 30 gramů (mleté)
- žloutek 1 kus
- kakao 1 lžička
- cukr vanilkový 1/2 balíčku
- skořice (mletá)
- hřebíček (mletý)
- tuk 25 gramů (na vymazání formiček)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Hladkou mouku prosejeme s kakaem a moučkovým cukrem, přisypeme vanilinový cukr, ořechy a mleté koření. Přidáme nakrájené máslo a žloutek a rukama vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny rozležet v chladničce.
Tuk na vymazání formiček rozpustíme a pomocí štětečku jím vymažeme formičky na pracny.
Připravené těsto rozdělíme na kousky a vtlačíme je do vymazaných formiček tak, aby v těstě byla prohlubeň. Formičky rozložíme na plech a pracny pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 12 minut. Ještě teplé pracny vyklopíme a po vychladnutí uložíme ve vzduchotěsné nádobě v chladu. Před podáváním je pocukrujeme.
Načítám komentáře...