Žabí hubky
Seznam surovin
- máslo 280 gramů
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na náplň:
- ořechy vlašské 110 gramů (mleté)
- cukr moučkový 110 gramů
- vejce 1 kus
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
Nejdříve připravíme náplň. V míse důkldně smícháme mleté ořechy s moučkovým cukrem, strouhanou citronovou kůrou a vejcem.
Na vál nasypeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce a lžíci vlažné vody a vypracujeme hladké těsto. Rozválíme ho na pomoučeném válu na plát a vykrojíme z něj obrácenou sklenkou o obsahu 1 dl (nebo kulatou formičkou) kolečka. Do středu každého kolečka dáme malý kopeček připravené náplně, kolečko i s náplní v půlce přehneme a okraje těsta k sobě po obvodu přitiskneme prsty. Žabí hubky rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dozlatova.
Upečené žabí hubky necháme vychladnout a pak na každou namalujeme rozehřátou tmavou čokoládovou polevou dvě tečky jako oči a necháme polevu zaschnout.
Načítám komentáře...