Zasněžené karamelové kuličky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme karamel. Na pánvi rozpustíme 5 lžic krupicového cukru s 5 lžícemi vody, za stálého míchání zahřejeme a cukr necháme zkaramelizovat. Nalijeme ho na plech vyložený pomaštěným tukem, necháme ztuhnout a pak karamel paličkou rozdrtíme na kousky.

Tuk vložíme do kovové misky, ponoříme ji do horké vodní lázně a tuk necháme rozpustit. Přidáme moučkový cukr a kakao, přilijeme slazené kondenzované mléko a rozdrcený karamel a důkladně promícháme.
Připravenou směs necháme vychladnout a pak ji uložíme na 24 hodin do chladničky, aby ztuhla a dobře se rozležela.

Ze ztuhlé karamelové hmoty oddělujeme lžičkou malé kousky, utvoříme z nich v dlaních kuličky a každou obalíme ve strouhaném kokosu.

Poznámka k receptu

Nasypte strouhaný kokos do mikrotenového sáčku a vložte do něj vždy několik kuliček. Lehkým potřásáním sáčkem se kuličky hezky rovnoměrně kokosem obalí a vám v kuchyni nezůstane nepořádek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...