Zázvorky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- cukr moučkový 180 gramů
- vejce 2 kusy
- žloutek 1 kus
- zázvor 1 lžička (tlučený)
- kypřící prášek do pečiva (nebo amonium, na špičku nože)
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
Postup přípravy
V míse důkladně utřeme moučkový cukr s vejci, žloutkem a zázvorem do zhoustnutí (trvá to asi 30 minut). Pak přidáme mouku, amonium (prášek do pečiva) a vypracujeme hladké těsto.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi jako stéblo a formičkou z něj vykrojíme malé trojúhelníčky. Ve středu každého ještě vypíchneme kulatou formičkou malé kolečko, zázvorky rozložíme na lehce vymazaný plech a necháme asi 3 hodiny odpočinout.
Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a upečeme dorůžova.
Načítám komentáře...