Vánoční pudink

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme vejce do bílé pěny. Přidáme prosátou mouku, strouhanku, nasekané kandované ovoce, cukr, lůj nebo máslo, citronovou kůru a muškátový ořech a mléko, důkladně promícháme a těsto necháme stát zakryté 18 hodin v chladu.

Pak do něj přimícháme koňak, těsto nalijeme do pudinkové formy (nejlépe skleněné nebo kovové) dobře vymazané máslem, zakryjeme ji alobalem, dobře utěsníme, formu vložíme do kastrolu s vodou tak, aby voda dosahovala asi do půlky výšky formy, přiklopíme a pudink vaříme v páře 8 hodin.

Po vychladnutí pudink vyklopíme z formy, zabalíme do fólie a uložíme v chladu. Před podáváním ho nakrájíme a podle chuti ho můžeme doplnit neušlehanou smetanou nebo přelít horkou brandy, kterou zapálíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...