Bramborové koblížky se skořicí
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 250 gramů
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- brambory 200 gramů (vařené bez slupky)
- mléko 2 decilitry
- vejce 1 kus
- droždí 30 gramů
- cukr 1 lžíce
- mouka (na vál)
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
- skořice (mletá, na posypání)
Postup přípravy
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme na teplém místě 15 minut vzejít.
Vařené oloupané brambory nastrouháme najemno do mísy a smícháme je s vejcem. Přidáme obě mouky se špetkou soli a zbylý cukr, přilijeme vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout 30 minut na teplém místě.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a obrácenou skleničkou z něj vykrajujeme kolečka, která necháme na válu znovu 10 minut kynout.
Kolečka smažíme v pánvi ve vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova a necháme je odkapat na papírové utěrce.
Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí. Podáváme je teplé nebo i studené.
Načítám komentáře...