Bramborové vdolky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- brambory 250 gramů (vařené ve slupce)
- mléko 1,2 decilitru
- vejce 1 kus
- droždí 20 gramů
- cukr 1 lžička
- sůl 1 špetka
- mouka pšeničná hladká 1 hrst (na vál)
- olej 1 decilitr (orientační množství, na smažení)
Postup přípravy
Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme chvíli kynout.
Zbylou mouku promícháme se solí a bramborami, přidáme vejce a kvásek, přilijeme zbylé vlažné mléko a zaděláme hladké tuhé těsto, které necháme 1 hodinu v teple kynout.
Těsto pomocí hladké mouky rozválíme na plát silný asi 1,5 cm. Tvořítkem z něho vykrájíme kolečka, která usmažíme ve větším množství středně rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.
Načítám komentáře...