Koblihové pletýnky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnku nalejeme vlažné mléko, přidáme rozdrobené droždí, sůl, kostky cukru, lžíci mouky, promícháme a necháme vzejít kvásek. V míse utřeme žloutky s cukrem, rumem a máslem. Do směsi přisypeme 400 g prosáté mouky, citronovou kůru, vanilku, muškátový květ a zaděláme vzešlým droždím. Nakonec zahustíme zbylou moukou a vypracujeme vláčné těsto. Necháme je na teplém místě vykynout, znovu prohněteme a zapracujeme do něj nasekané rozinky. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, uválíme z nich dlouhé válečky, přehneme je na půl a několikrát přetočíme. Rozložíme je na vál, zakryjeme utěrkou a necháme chvíli nakynout. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Usmažené necháme na papírové utěrce odsát tuk a poté je pocukrujeme

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...