Kroucené vdolečky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozdrobené droždí a moučkový cukr rozmícháme v trošce mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přilijeme vzešlý kvásek, přidáme vejce, olej, rum a špetku soli a za postupného přilévání zbylého mléka vypracujeme středně tuhé těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.

Vykynuté těsto rozdělíme na malé kousky, z kterých vytvarujeme na pomoučeném válu tenké praménky. Každý stočíme do libovolného tvaru (uzlíčku, copánku, esíčka...) a vdolečky necháme znovu vykynout.

V hrnci rozpálíme dostatečné množství oleje, do kterého vkládáme vždy několik vdolečků a usmažíme je z obou stran dozlatova. Vdolečky necháme krátce odkapat na savém ubrousku a ihned je podáváme, doplněné miskami s ušlehanou smetanou a marmeládou podle vlastní chuti.

Poznámka k receptu

Malé kroucené vdolečky můžete připravit i ze zbytků těsta na plněné koblihy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...