Plněné vdolečky s rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozinky namočíme do čaje s rumem a necháme přes noc macerovat. Ve velké míse ušleháme máslo, cukr a citronovou kůru na hustou hmotu. Postupně vmícháme lehce rozmíchaná vejce a pak po troškách vmícháme mléko a vše dobře promícháme, aby v hmotě nezůstaly žmolky a byla zcela hladká. Postupně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a lehce prohněteme, dokud není těsto hladké a pružné. Nakonec do těsta vmícháme odkapané rozinky, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme ji do fólie a necháme přes noc v chladničce odležet.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 cm a kulatým tvořítkem o průměru 5 - 6 cm z něj vykrojíme 10 koleček. Přeneseme je na plech vytřený olejem a vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 15 - 18 minut.

Upečené bochánky necháme vychladnout na mřížce, pak je rozkrojíme a naplníme ušlehanou šlehačkou a dobrým džemem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...