Tvarohové vysmaženky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 190 gramů
- tvaroh měkký 100 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 1,1 decilitru
- Hera 40 gramů (změklá, nebo změklý rostlinný tuk)
- rum hnědý - tuzemský 3 lžíce (40%)
- kypřící prášek do pečiva 1,5 lžičky
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na obalení)
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce a po částech do nich zašleháme změklý rostlinný tuk. Přilijeme mléko, vmícháme tvaroh a mouku prosátou s práškem do pečiva a na závěr těsto ochutíme rumem.
Lžícemi z těsta odkrajujeme kousky, které vhazujeme do kastrolu s rozehřátým tukem nebo olejem a smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.
Hotové vysmaženky vyjmeme z tuku nebo oleje, osušíme je papírovou utěrkou, obalíme v moučkovém cukru a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Vysmaženky můžete podávat i s ovocnou omáčkou, třeba malinovou.
Načítám komentáře...